Proje alanında Gaziosmanpaşa Merkez Camii odak noktası konumundadır. Cami’yi çevreleyen mevcut duvarlar, yapının meydan ile görsel ilişkisini kesmekteydi. Tasarım kararıyla duvar kaldırılmış olup çevresindeki meydan ile ilişkisi kuvvetlendirilmiştir. Camii çevresinde öneri bitkisel doku artırılmış, oturma elemanlarıyla rekreasyonel amacının yanında dinlenme fonksiyonu katılmıştır. Cami’nin güneye bakan arka cephesinde, cenaze namazı kılınması amacıyla bir alan belirlenmiş ve hareketli bitki saksılarıyla sınırlandırılmıştır.
Kültür ve Sanat Merkezi - Belediye önü alanın alt kotta yer alması meydan ile bağlantısını zayıflatmaktaydı. Kot farkı amfileştirilerek etkinlik amaçlı kullanım sağlanmıştır.
Hükümet konağı yaya aksı ziyaretçilerin geçiş amaçlı kullandığı sert zemin ağırlıklı bir alan olarak ön plana çıkmaktaydı. Alana getirilecek rekreasyonel işlevler ile ziyaretçilerin aksa özel olarak yönelmeleri ve alanda vakit geçirmeleri amaçlanmıştır. Atatürk Büstü bu alana taşınarak amaçlanan tören alanı tasarımı yapılmıştır. Simge Eser ile alandaki ilgi çekicilik artırılmış ve bir değer katılmıştır. Oturma elemanları ile dinlenme fonksiyonu katılmıştır. Yeşil doku artırılmıştır. Alana açılan Ferhat Çıkmazı yaya aksına, öneri sanat sergi birimleri getirilerek sokağın sanatsal bir sokağa dönüşmesi amaçlanmıştır.
Ana Mendirek Alanı (BW)
Mendirek bölgesi özel kullanıma açık bir alandır. Giriş - çıkış noktasından, kontrollü bir şekilde geçiş yapılabilmektedir. Helipad ve Yat kulüp arasındaki alan, ufak bir meydan alanı olarak değerlendirilmiş, hem araç yolu hem de bina önlerindeki alanlar doğal taş döşeme olarak planlanmıştır. Ticari alan bölgesinden başlayan araç yolu deseni Yat Kulüp’ün teknik girişinde son bulmaktadır. Bu noktadan itibaren, Kontrol Kulesi meydanına kadar beton zemin olarak devam etmektedir. Kontrol Kulesi Meydanında, mekanı farklılaştırmak için doğal küp taşlar ile döşemede farklılık oluşturulmuştur